cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
У току пријава за укључивање послодаваца у дуално образовање

Продужен је рок за пријаву послодаваца за укључивање у програм обуке ученика по моделу дуалног образовања све до 31. јануара. Из Регионалне привредне коморе Севернобачког округа позивају све заинтересоване компаније да се укључе, будући да су бенефити бројни – на првом месу то је проналазак квалитетне радне снаге.

Заинтересовани привредници своје жеље за радном снагом могу да изразе путем сајта дуалнообразовање.рс, а на располагању им је више од 80 акредитованих образовних профила. На истом порталу подноси се захтев за акредитацију, уколико нису акредитовани за одређени профил, као и изјава о спремности. „У изјави о спремности они пре свега треба да нагласе који би образовни профил њима био занимљив, тренутно их је у понуди 83. Они се стално иновирају у зависности од захтева привреде, одређени профили се уводе у програм дуалног образовања, и ти профили су из 11 подручја рада,“ објашњава Дамир Војнић Тунић, саветник за пољопривреду у РПK СБО. Важно је и да послодавци обезбеде инструктора у дуалном образовању, дадају из РПK.

„То је обично особа из компаније или неко ко је ангажован по уговору, која треба да прође обуку како би стекла лиценцу. Предвиђено је 40 часова и обуке спроводи Регионална привредна комора,“ прецизира Војнић Тунић. До сада је у нашем региону у програм било укључено 600 ученика, док је око 90 компанија исказало заинтересованост за неким од 18 профила у пет средњих стручних школа.

Инфо: vojvodjanski.com

 

 

sr_RS
sr_RS