cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Суботица је једна од 10 најбољих дестинација у Европи по препоруци бриселског сајта
рад Суботица се налази на шестом месту од 10 најбољих „Арт нуво“ (нова уметност) дестинација у Европи по препоруци бриселског сајта најбољих европских дестинација (Еуропе Бест Дестинатионс).

Kако је објашњено на овом сајту, доласком железнице 1869. године, Суботица постаје богат и космополитски град. „Прилив новца комбинован је са приливом људи из различитих средина и култура, а једноставне куц́е у центру града претворене су у луксузне малопродајне, стамбене куц́е укључујуц́и и Леовиц́ палату коју је пројектовао познати мађарски архитекта Одон Лехнер“, истиче сајт.

Током боравка у Суботици, како додају, не сме да се пропусти обилазак Синагоге, Градске куће, „Рајх палате“ и многих других куц́а и палата које су сведоци развоја „сецесије“, како се другачије назива уметнички стил Арт нуво, а који је инспирисан природом, лишћем, цвећем и људима. „Реч је о стилу мађарске варијанте сецесије коме се у Суботици може дивити са примесама немачког југендстила који овај мултикултурални и космополитски град чине једном од најбољих сецесијских дестинација у Европи“, поручује се у тексту уз неколико препорука где туристи могу да одседну приликом посете овог граду. „Еуропеан Бест Дестинатионс“ је веб-сајт за путовања посвец́ен промоцији културе и туризма у Европи. Kреиран је 2009. и спада у најпосец́еније веб локације посвец́ене туризму у Европи вец́ 10 година заредом.

Инфо: gradsubotica.co.rs

sr_RS
sr_RS