cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Суботица има потребу за 30 нових полицајаца
У току је конкурс Министарства унутрашњих послова за упис полазника у Центар за основну полицијску обуку за стручно оспособљавање послова униформисаног полицијског службеника, од чега је за подручје Полицијске управе у Суботици исказана потреба за 30 полазника. Од 1.100 полазника у Центар за основну полицијску обуку, њих 30 опредељено је за Суботицу и то 15 полазника за рад на месту полицијац, три полазника за радно место саобраћајног полицајца, за послове саобраћајних незгода и 12 полазника за радно место граничног полицајца, кажу из Полицијске управе. Kандидати морају имати држављанство Републике Србије, као и да испуне друге опште услове.

„Kандидат треба да има минимум 18, а максимално 24 године, док за свршене студенте Kриминалистичко-полицијског универзитета горња старосна граница је 27 година. Значи, да има завршено средње образовање и васпитање у четворогодишњем трајању, да не постоје безбедносне сметње у складу са Законом о полицији, да поседује националну возачку дозволу за управљање моторним возилом Б категорије и да испуњава критеријуме здравствене, психолошке и физичке способности за пријем у радни однос“ – наводи заменик начелника Одељења полиције, мајор полиције Душан Савић. Обука у Центру за основну полицијску обуку обухвата и теоријски и практични део и траје око годину дана, након чега следи стручна пракса у матичним полицијским управама, а поступак избора кандидата за упис састоји се из три дела: општег лекарског прегледа, квалификационог испита и специјалистичког лекарског прегледа. „Kвалификациони испит се састоји из четири дела, а оно што кандидати треба да знају да приликом тестирања сви тестови су елиминационог карактера“ – напомиње Савић.

Рок за пријаву је 11.август, а документација потребна за пријаву може се преузети у најближој полицијској станици или испостави. Детаљи о конкурсу достпуни су на сајту Центра за основу полицијску обуку.

Инфо: vojvodjanski.com

sr_RS
sr_RS