cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Почиње пријава за 10 хиљада динара
Држава Србија је током последњих година поделила неколико новчаних подршки разним групама. Ове године покренута је још једна, сасвим нова, која се тиче деце до 16 година. Право на државну помоћ у износу од 10.000 динара имаће свако дете до 16 година, а њена исплата очекује се 25. септембра. Пријава је почела 20. августа и трајаће све до 15. септембра, док се исплата очекује око 25. септембра. Једнократну финансијску помоћ од 10.000 динара, добиће сва деца рођена после 21. новембра 2006. године. На овај начин биће решен проблем деце која су имала мање од 16 година када су исплаћиване мере подршке младима. Kако се пријавити?

Преко Управе за трезор, родитељи треба да доставе три податка – име, презиме, ЈМБГ и број рачуна на ком ће лећи новац за једонкратну помоћ. Уколико родитељи деце немају рачун ни у једној банци, на порталу постоји опција одабира банке у којој ће им бити отворен наменски рачун на који ће држава уплатити новац. “Једно дете десет хиљада, двоје двадесет хиљада и тако даље. Сву помоћ пријављеним грађанима исплатићемо до 25. септембра, а најкасније до 1. октобра. На тај начин желимо да подржимо родитеље на почетку школске године”, изјавио је министар финансија Синиша Мали. Такође, министар финансија нагласио је да се на овај начин не угрожава наш економски систем, већ се показује снага. “Закон о једнократној помоћи мајкама за сву децу до 16 година осмишљен на иницијативу председника Србије Александра Вучића и то обећање биће испуњено родитељима све деце до краја септембра”, додао је министар финансија Синиша Мали.

Чињеница је да Србија улаже велике напоре како би се обезбедила боља будућност наше деце, а ова врста помоћи представља важан корак ка томе.

sr_RS
sr_RS