cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Нове пријаве за ваучере
Почео је трећи круг пријаве за ваучере у вредности од 5.000 динара за субвенционисани одмор у Србији. У Суботици и на Палићу налази се 65 објеката у понуди за грађане који испуњавају услове за ваучер. Влада Србије је одобрила средства за поделу још 100.000 туристичких ваучера, која је почела 20. јуна. Грађани који испуњавају услове могу да се пријављују за њих на шалтерима Поште Србије. На листи оних који примају ваучере у нашем граду налази се 65 објеката, од тога 22 у Суботици и 43 на Палићу. Ове године је новина то што се хотели нису пријављивали.

-Ако говоримо о структури смештаја, можемо рећи да је то већином приватни смештај, хостели, ове године је новина што се хотели нису пријављивали за систем ваучера, тако да хотелски смештај ако говоримо о Суботици и Палићу није у систему ваучера. Исто тако можемо рећи да су нам гости претежно из Војводине, и наравно стандардно Београд и део Западне Србије који врло често посећује нашу дестинацију- истиче директор Туристичке организације града Суботица, Александар Медаковић. Заинтересованост грађана за ваучере је велика, а у прилог томе говори и податак да су у првом кругу, у јануару, за два дана подељени сви, у другом су планули у једном дану, те се и сада очекује исто интересовање, кажу из Туристичке организације града Суботица.

Kада је реч о ноћењу у Суботици и на Палићу, ове сезоне се очекује пораст броја ваучера. -Гледајући сезоне уназад, можемо рећи да смо имали учешће ваучера у укупном туристичком промету када говоримо о ноћењима негде око 5 одсто, свакако ове године очекујемо много већи проценат самим тим што је више ваучера и подељено. Тако да сигурно негде око 10 одсто су процене да ће Суботица и Палић имати из система ваучера посету туриста- Право на ваучере за одмор имају пензионери, корисници посебне накнаде, незапослени, права на негу другог лица, ратни војни инвалиди, носиоци пољопривредног газдинства, студенти, као и радно ангажована лица чија примања не прелазе 70.000 динара. Туристичи ваучер покрива максималан износ у вредности од 5.000 динара и може се користити у трајању од најмање пет ноћења.

Инфо: vojvodjanski.com

sr_RS
sr_RS