cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Иванишевић: Гастрономски туризам значајно доприноси развоју туризма у Војводини
Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић изјавио је данас приликом отварања прве гастрономске манифестације „Златни котлић Бечеја”, да гастрономски туризам значајно доприноси развоју туризма у локалним самоуправама, као и на територији целе Војводине. Овај догађај су подржали Покрајински секретаријат за привреду и туризам, као и Туристичка организација и Канцеларија за младе ове општине.

Секретар Иванишевић је истакао значај ове манифестације за унапређење и развој гастрономског туризма не само на територији општине Бечеј, већ и целе АП Војводине. „Бечеј је пример активне локалне самоуправе и данашња манифестација показује како се гради нова туристичка дестинација”, рекао је Иванишевић и додао да ће манифестација “Златни котлић Бечеја” постати традиционалан догађај. Он је рекао да ће ресорни секретаријат подржати и мото-трке у Бечеју, чиме ће ова општина бити уписана на туристичкој мапи АП Војводине.

Нова манифестација у Бечеју има циљ да унапреди туристичку понуду општине и допринесе развоју туризма на локалном нивоу. На скупу је говорио и председник Општине Бечеј Вук Радојевић, који је навео да је „Златни котлић Бечеја” добра прилика за представљање гастрономије овог краја јер је то један од главних чинилаца развоја туризма.   У такмичарском делу данашње манифестације учествовало је преко 30 екипа, а Иванишевић и Радојевић су најбоље пласираним екипама уручили награде и плакете.

sr_RS
sr_RS