cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Градоначелник Бакић примио руководство, стручни штаб и првотимке ЖФК Спартак
Градоначелник Суботице Стеван Бакић примио је данас, у Плавој сали Градске куће, руководство, стручни штаб и првотимке Женског фудбалског клуба Спартак који је у тек минулој такмичарској 2022/2023. години освојио нову, четрнаесту по реду, а тринаесту узастопну шампионску титулу државног првака Србије. Обраћајући се медијима након састанка, градоначелник Бакић је истакао да је сусрет са фудбалеркама Спартака био емотиван и да је за њих посебно везан што због, како је рекао, успеха који постижу, што због њиховог професионалног односа како према клубу, тако и према граду Суботици. „Историчари су записали да је Суботица кроз своју дугу историју много пута мењала назив, али једна ствар никада се није мењала, а то је епитет ’град спорта’.

Суботица је више пута доказала колико је везана за спорт и шта за овај град значи спорт. О томе сведочи наша богата спортска традиција, бројни државни, европски и светски прваци и олимпијски шампиони, велики број врхунских спортских радника, као и време у коме данас живимо. У протеклих неколико година, суботички спортисти постижу историјске резултате у свим гранама спорта. О томе сведочи и један успех који дуго траје, а тај успех се зове Женски фудбалски клуб Спартак. Поновићу оно што сам рекао и на почетку данашњег састанка у Плавој сали, а то је да ја, као некадашњи спортиста који се дружио са многим другим спортистима, а имам година да памтим доста тога, фигуративно речено, не памтим овакву демонстрацију силе у једном спорту једног клуба као што је Женски фудбалски клуб Спартак“, рекао је Бакић. У протеклом првенству, подсетио је, ЖФК Спартак је освојио четрнаесту титулу, тринаесту за редом, и подвукао да је то – историја.

„У тек минулом првенству Суботичанке су имале једног озбиљног противника, једно велико име  као спортско друштво и као фудбалски клуб, једну Црвену звезду и опет су успели да освоје титули првака Србије. У среду играју финале купа у Ужицу, нажалост службено ћу бити одсутан и нећу бити на стадиону да их бодрим, али их овом приликом молим да, ако икако могу, ову сезону заокруже са дуплом круном и да са још једним пехаром обрадују свој град и своје суграђане“, казао је градоначелник Бакић. Уз констатацију да су фудбалерке Спартака, у ствари, већ освојиле дуплу круну, јер су, како је навео, дале огроман допринос да Суботица добије титулу „Европски град спорта“ за 2024. годину, он је рекао да је ЖФК Спартак био први клуб који је Европска комисиља посетила и видела како се у шампионском „погону“ ради, од најнижих категорија до сениорки. „Фудбалерке Спартака су ме, када је реч о мечевима у Европи, натерале да им се и у поразу дивим. Играле су равноправно са таквим фудбалским великанима, иако су, у поређењу са њима, по свему осталом биле неравноправне, посебно у организацији тих клубова и у њиховој финансисјкој моћи. И никада нећу заборавити утакмицу са Твентеом у Холандији за пролаз у групну фазу Лиге шампиона, када су до 85. минута једну такву фудбалску величину, буквално, фудбалски понизили на терену, али су испале, нажалост, зато што су се уплашиле те велике победе. Страх их је спутао да тријумфују, и да се још хиљаду пута догоди та велика утакмица верујем да не би могле да изгубе тако како су тада изгубиле, буквално, са продужетком у десет минута, нису се пласирале даље, у групну фазу“, рекао је градоначелник Бакић. Он је честитао руководству Клуба и стручном штабу на успешној реализацији њихових озбиљних, вишегодишњих планова и оствареним резултатима који се не постиже преко ноћи.

„Уверен сам да ће успех ЖФК Спартак још дуго да траје. И можемо ми да волимо и не волимо Зорана, Бојана и Бориса Арсића, али иза њих стоје резултати за дивљење и за респект. И  нису само они направили овај успех са Женским фудбалским клубом него су демонстрирали још једну посебност овог нашег града да је родна равноправност  изузетно заступљена и они су најбољи показатељи да код нас не постоји разлика између мушког  и женског фудбала. Женски фудбалски клуб Спартак урадио је велику ствар за наш град. То је још једна потврда свега онога што сам увек говорио, а то је да су наши спортисти, а поготово наше фудбалске хероине, најбољи амбасадори града Суботице“, казао је Бакић. Према његовим речима, ово што оне раде на афирмацији Суботице, сви политичари из овог града заједно то неће моћи још дуго да ураде. „И нису само Виолета Словић и Тијана Филиповић понос града Суботице, оне су понос наше земље зато што већина ових девојака игра за репрезентацију Србије која у женском фудбалу полако игра све важнију улогу. Свим првотимкама Спартака желим свако добро и у спорту, и у животу, и да их срећа прати где год играле, а док буду овде да нам приреде још радости“, закључио је градоначелник Стеван Бакић. Медијима су се обратили у генерални секретар ЖФК Спартак, Бојан Арсић, као и капитенка Спартака Виолета Словић, који су се захвалили градоначелнику Бакићу на данашњем пријему, као и на подршци коју Град Суботица, и он лично, пружају овом спортском колективу.

„Историчари су записали да је Суботица кроз своју дугу историју много пута мењала назив, али једна ствар никада се није мењала, а то је епитет ’град спорта’. Суботица је више пута доказала колико је везана за спорт и шта за овај град значи спорт. О томе сведочи наша богата спортска традиција, бројни државни, европски и светски прваци и олимпијски шампиони, велики број врхунских спортских радника, као и време у коме данас живимо. У протеклих неколико година, суботички спортисти постижу историјске резултате у свим гранама спорта. О томе сведочи и један успех који дуго траје, а тај успех се зове Женски фудбалски клуб Спартак. Поновићу оно што сам рекао и на почетку данашњег састанка у Плавој сали, а то је да ја, као некадашњи спортиста који се дружио са многим другим спортистима, а имам година да памтим доста тога, фигуративно речено, не памтим овакву демонстрацију силе у једном спорту једног клуба као што је Женски фудбалски клуб Спартак“, рекао је Бакић. У протеклом првенству, подсетио је, ЖФК Спартак је освојио четрнаесту титулу, тринаесту за редом, и подвукао да је то – историја.

„У тек минулом првенству Суботичанке су имале једног озбиљног противника, једно велико име  као спортско друштво и као фудбалски клуб, једну Црвену звезду и опет су успели да освоје титули првака Србије. У среду играју финале купа у Ужицу, нажалост службено ћу бити одсутан и нећу бити на стадиону да их бодрим, али их овом приликом молим да, ако икако могу, ову сезону заокруже са дуплом круном и да са још једним пехаром обрадују свој град и своје суграђане“, казао је градоначелник Бакић. Уз констатацију да су фудбалерке Спартака, у ствари, већ освојиле дуплу круну, јер су, како је навео, дале огроман допринос да Суботица добије титулу „Европски град спорта“ за 2024. годину, он је рекао да је ЖФК Спартак био први клуб који је Европска комисиља посетила и видела како се у шампионском „погону“ ради, од најнижих категорија до сениорки.

„Фудбалерке Спартака су ме, када је реч о мечевима у Европи, натерале да им се и у поразу дивим. Играле су равноправно са таквим фудбалским великанима, иако су, у поређењу са њима, по свему осталом биле неравноправне, посебно у организацији тих клубова и у њиховој финансисјкој моћи. И никада нећу заборавити утакмицу са Твентеом у Холандији за пролаз у групну фазу Лиге шампиона, када су до 85. минута једну такву фудбалску величину, буквално, фудбалски понизили на терену, али су испале, нажалост, зато што су се уплашиле те велике победе. Страх их је спутао да тријумфују, и да се још хиљаду пута догоди та велика утакмица верујем да не би могле да изгубе тако како су тада изгубиле, буквално, са продужетком у десет минута, нису се пласирале даље, у групну фазу“, рекао је градоначелник Бакић. Он је честитао руководству Клуба и стручном штабу на успешној реализацији њихових озбиљних, вишегодишњих планова и оствареним резултатима који се не постиже преко ноћи. „Уверен сам да ће успех ЖФК Спартак још дуго да траје. И можемо ми да волимо и не волимо Зорана, Бојана и Бориса Арсића, али иза њих стоје резултати за дивљење и за респект. И  нису само они направили овај успех са Женским фудбалским клубом него су демонстрирали још једну посебност овог нашег града да је родна равноправност  изузетно заступљена и они су најбољи показатељи да код нас не постоји разлика између мушког  и женског фудбала. Женски фудбалски клуб Спартак урадио је велику ствар за наш град. То је још једна потврда свега онога што сам увек говорио, а то је да су наши спортисти, а поготово наше фудбалске хероине, најбољи амбасадори града Суботице“, казао је Бакић. Према његовим речима, ово што оне раде на афирмацији Суботице, сви политичари из овог града заједно то неће моћи још дуго да ураде.

„И нису само Виолета Словић и Тијана Филиповић понос града Суботице, оне су понос наше земље зато што већина ових девојака игра за репрезентацију Србије која у женском фудбалу полако игра све важнију улогу. Свим првотимкама Спартака желим свако добро и у спорту, и у животу, и да их срећа прати где год играле, а док буду овде да нам приреде још радости“, закључио је градоначелник Стеван Бакић. Медијима су се обратили у генерални секретар ЖФК Спартак, Бојан Арсић, као и капитенка Спартака Виолета Словић, који су се захвалили градоначелнику Бакићу на данашњем пријему, као и на подршци коју Град Суботица, и он лично, пружају овом спортском колективу.

Инфо: subotica.rs

sr_RS
sr_RS