cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Двадесети јубиларни Суммер3п фестивал

Двадесети јубиларни Суммер3п фестивал одржаће се под слоганом “20 yеарс оф беинг дифферент” од 22. до 24. јула на новој, екстравагантној, локацији бившег војног комплекса “Петар Драпшин” (Друга касарна) на Сегединском путу између Суботице и Палића, а садржајан програм је у складу са прославом две деценије постојања.

Музички програм Суммер3п фестивала крунише Накадиа, једна од најтраженијих Ђ дама пореклом са Тајланда. Поред ње, наступиће двојац из Велике Британије ОЦ & Верде, затим Кхаинз из Швајцарске, а Синиса Тамамовиц и Марко Фелинер вртеће своје сетове као гости из еџ-Yу региона.   Двадесети Суммер3п фестивал обележиће и наступи извођача електронске музике, који су својим радом и сарадњом, током две деценије обликовали Суммер3п у музичком смислу, тако да ће публика имати прилику да чује и види наступе Цхроно Б2Б Асцалоон, затим Кибз Б2Б Дфндр и Тимика Б2Б Натасха. Локална подршка музичком програму биће Рале Вуковић, Неомодерн, Густав Јр и Андy Дее.

Током дана, од 17х, госте очекује разноврстан радионичарски програм, изложбе и перформанси. Недеља, 24. јул, резервисана је за Породични дан, који ће програмски бити садржајнији него предходних година.

Ликовну радионицу, водиће Емил Кадирић, академски сликар из Суботице, који 18 година сарађује са Суммер3п фестивалом, док ће ТНГ арт радионицом координирати стреет арт уметник Отто Закар а посетиоци могу донети неки свој одевни предмет и спрејевима, кроз шаблоне учинити га уникатним. Анастазиа Мезеи, у суботу и недељу поподне, учиће све заинтересоване како да направе своју Мандалу а Небојша Јурчић водиће практичну обуку кроз процес стварања стрипова. Радионицу о климатским променама водиће Драгана Радуловић, експерткиња за климатске промене у сарадњи са стрип арт радионицом и Планет Кинд удружењем, које ће сва три дана фестивала представити вишекратне производе без пластике. ГИФФЕСТ ће се током вечери приказати избором најпопуларнијег видео материјала из региона а платформа за мултимедијално истраживање СXАБЛОН имаће свој поп уп сторе у склопу дневног програма.

Специјални гости породичног дана у недељу 24.07. биће млади певачи Италијанског културног центра Пиазза Италија, док ће недељно поподне уз аеробик & финесс, реализовати АКА Фигхт Фитнесс и Н центар, Сви посетиоци породичног дана моћи ће да заиграју и друштвене игре од 7 до 77 за столовима клуба љубитеља друштвених игара Стронгхолд. Радо виђени гости Суммер3п фестивала, Удружење ЗаЈедно и ове године израдиће свој цртеж на платну у сарадњи са ликовном радионицом.   Током сва три дана манифестације, биће постављена изложба скулптура у простору заједно са радовима ликовне радионице 2009. – 2021. и фотографијама Суммер3п фестивала Херитаге 2003. – 2021.   Улаз на дневне активности и породични дан је бесплатан а програм у недељу 24.07. трајаће до поноћи   Суммер3п фестивал подржавају: Град Суботица, АП Војводина, Канцеларија за младе Суботица и Фондација „Данило Киш“.

Преузето са gradsubotica.co.rs 

 

sr_RS
sr_RS