cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Дарија Kисић чланица Председништва СНС-а гошћа је најновијег издања емисије Отворени студио на Тв Фрушка гора

Говорећи о томе да је у последње време највећи број болница изграђен је директно на иницијативу председника Александра Вучића,  Kисић је истакла: "Када је прве године пандемија почела да јењава током лета, многи су помслили да је крај да је пандемија готова, тада је директно на иницијативу председника Александра Вучића почело са изградњом ковид болница, многи припадници опозиционих партија су критиковали да је то бацање новца , али се показало да је управо то спасило десетине хиљада живота".

Улагање у превентиву је нешто чему смо дали примат поготово последњих године, нагласила је Kисић. Здравље нашег становнштва је на првом месту, а све то пратило је и раст плата у јавном сектору, нагласила је министарка и додала: "Просечна плата лекара специјалисте 2012. године била је 596е а 2024.биће 1259е, што је повећање од 111 посто, намеравамо да наставимо са порастом плата",  нагласила је Kисић и осврнула се на пораст плата медицинскх сестара. "2012 године просечна плата медицинске сестре у нашој земљи је била 286е, 2024. биће 680е".

Једна од најилустративнијих слика која показује социо економско стање у једној земљи је кретање стопе незапослености , истакла је  Kисић и додала да  је 2012. године је стопа незапослености била више од 25 посто, што значи да је више него сваки четврти човек који је био радно способан није радио, не зато што није хтео него зато што није имао где да ради. Након великог улагања у здравствени систем али и других сегмената наше државе дошло је и до привлачења страних инвестиција и подршке домаћим инвеститорма тако да је отворено стотине хиљада радних места.

"У другом кварталу ове године стопа незапослености је била 9, 6 одсто. Један део наше популацје која је од изузетног значаја јесу старији грађани", нагласила је чланица Председништва СНС-а Дарија  Kисић, и додала да је након анализе утврђено је да велики број људи и након 65те године и након одласка у пензију и даље хоће и могу да раде. "Зато промовишемо начин активног старења јер је то популација од које можемо много да научимо, а када је најтеже управо они поднесу највећи терет и својим понашањем нам покажу шта значи одговорно понашање шта зачи волети своју земљу".

Емисија је на програму вечерас од 20 часова.

 

sr_RS
sr_RS