cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Амбасадор Мађарске посетио Суботицу
Председник Скупштине града Суботице др Балинт Пастор састао се у Градској кући са амбасадором Мађарске у Србији Јожефом Золтаном Мађаром. Том приликом разговарали су о томе како остварити још бољу сарадњу града Суботице и Мађарске, у сфери културе, привреде, али и другим областима. Стратешки савет двеју земаља представаља нови, још бољи облик сарадње, рекао је амбасадор Мађарске у Србији, Јожеф Золтан Мађар. Суботица и Палић су места где живи велики број припадника мађарске националне мањине, што их чини местима где се гради слика добрих односа Мађарске и Србије.

-Мађарска ће подузети све да Србија, српски народ се приближи још јаче и динамичније европској заједници. Наиме ми рачунамо на Србију, Србија зна шта хоће у овом региону, ми исто представници у Средњој Европи знамо шта жели наш народ и према том путу желимо да се Европска унија развија и да креира своју будућност- Мађарска је пети спољнотрговински партнер Републици Србији, бенефите од тога има и Суботица, подсетио је др Балинт Пастор. У културолошком смислу, не може се довољно пута истаћи значај средстава које је Влада Мађарске инвестирала у одређене грађевине у Суботици, попут Суботичке синагоге, као и зграде Учитељског факултета на мађарском језику. Овај састанак уприличен је у заједничкој намери да ти односи буду још бољи.

-Суботица је била домаћин и Стратешког савета пре неколико дана односно Палић, тако да смо ми сигурно у епицентру ових веома добрих односа између Србије и Мађарске и овај данашњи састанак не само са мном, него и са осталим суботичким званичницима, значе то да ови односи треба да остану најмање на овом нивоу и даље и од тога ће имати бенефите сви грађани града Суботице- истиче др Балинт Пастор. Посета амбасадора Мађарске била је његова прва званична посета нашем граду. Инфо: vojvodjanski.com

sr_RS
sr_RS