cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Суботица и Палић представљени на сајму туризма у Београду

Богата туристичка понуда града Суботице и Палића представљена је на Међународном сајму туризма, који је одржан од 22. до 25 фебруара у Београду.  Међу посетиоцима владало је велико интересовање, како за град Суботицу, тако и за њену околину, укључујући винарије, салаше, новоотворени аквапарк, али и незаобилазни зоолошки врт на Палићу. Како је истакла Јелена Тољагић, музејски едукатор Зоолошког врта Палић, овај парк годинама уназад гостује на Сајму туризма, како би представили своју понуду. Врт се простире на 10 хектара  и заиста је право место за авантуру. Ове године очекују и нове становнике, што их посебно радује.  

“Зоолошки врт Палић заиста је право место за авантуру. Ми се сваке године представљамо на Сајму туризма, са једним амлим едукативним делом, с обзиром да је Зоолошки врт Палић установа културе и да већ више од 40 година имамо едукативни програм за основце, тако да је просто неизоставно и да тај наш део едукације прикажемо посетиоцима. Ове године имамо дневне наградне игре, то су породични улази за зоолошки врт”, рекла је Тољагић.  

Она је додала и то да је протекле године Зоолошки врт био веома посећен. “Протекла година била је, што се нас тиче, задовољавајућа, то је око 160 хиљада посетилаца, у односу на претходне године када је била корона, број посетилаца је већи. У овој години планирамо да уредимо простор у коме живе наше животиње, с обзиром да се оне налазе уткане у тај парковски део Зоолошког врта и заиста њихово станиште је у природи. Увек треба нешто ново направити за њих неку нову занимацију, играчку, место за одмор, наравно од природних материјала, тако да та обнова њихових станишта је нешто што радимо сваке године. Наравно да планирамо и да увеземо и да добијемо неке нове животиње и да то пре свега буду оне које ми сада имамо само као једне јединке, као што је, на пример, један тигар или једна хијена, значи да они добију своје друштво”, истакла је Тољагић.   

Она је поручила свима који до сада нису били на Палићу и у зоолошком врту да дођу и да заиста уживају у дивном амбијенту.

 

sr_RS
sr_RS