cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
4 милиона динара за подршку младим пољопривредницима
Потпредседник Покрајинске владе и секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Владимир Галић, уручио је уговоре, у укупној вредности 200 милиона динара, регистрованим пољопривредним газдинствима, чији су носиоци пољопривредни произвођачи млађи од 40 година.

Ресорни секретаријат је подстицајна средства доделио на основу конкурса за подршку младима у руралним подручјима у Војводини у 2023. години, на која су право остварила 163 корисника, саопштено је из Покрајинске владе. „Циљ овог конкурса је да млади људи остану на селу или да се одлуче на повратак у рурална подручја. На тај начин се мења демографска слика у селима, мења се старосна структура, што омогућава селима да живе“, рекао је Галић. Ресорни секретар је подсетио на то да се овај конкурс примењује од 2017. године и да је до сада скоро хиљаду младих пољопривредника добило средства. Када је у питању општина Кула, одобрене су три инвестиције у износу нешто вишем од 4 милиона динара.

Инвестиције се односе на набавку прскалице, набавку педесетак оваца расе Ил де франс и набавку цистерне запремине 5300 литара.

sr_RS
sr_RS